Тази вечер е големият финал на благотворителното шоу на bTV и Уницеф "Великолепната шесторка 2”. Голяма част от парите, необходими за мисията на "Шесторката", вече са събрани, но още 140 000 лева са необходими за реализиране на проекта "Семейство за всяко дете”.

Над 60 български звезди и общественици ще се включат във финала, отговаряйки на телефоните. Зрителите ще могат да разговарят със звездите и по този начин да даряват.

"Надявам се да създадем добра новина. Стига скандали. Всяка сутрин откриваме деня и закриваме деня със скандали. И на вас сигурно зрителите пишат "Омръзна ни от лоши новини”. Дайте, да създаваме добри новини” каза Ани Салич в студиото на "Тази сутрин”.  

"Политиците може би няма да бъдат на телефоните, но ги очакваме”, каза още водещата на благотворителното шоу. "Очакваме да чуем и техни глас на финала. Да заявят министерствата, които са отговорни за тази реформа, какво ще правят в идните години. Те са доста – 10-15 години ще продължи тази реформа. Очакваме при нас и премиера. Очакваме и помощ от правителството, защото видно е, че ни трябват още пари, за да закрием първия център. 984 хил. са необходими. Все още не сме събрали 140 хил. Очакваме, че зрителите ще ни подкрепят довечера.”

Според Ани Салич мисията е възможна и Шесторката вече го е доказвала веднъж с реализирането на предишния си проект за децата от дома в Могилино.

След като веднъж бъдат събрани парите, целите ще бъдат изпълнявани стъпка по стъпка. "Нищо не може да бъде постигнато за една нощ. Много е важно първите стъпки да бъдат направени скоро, защото от много време е необходимо да се започне тази работа и децата страдат доста отдавна”, каза Таня Радочай – представител на УНИЦЕФ в България. "Надявам се, че ще съберем достатъчно пари, за да дадем едно добро начало в Шумен, но също така знаем, че правителството е готово да затвори още девет детски домове в цяла България в следващите три години.”

"Убедена съм, че след една година ще можем заедно да дадем сметка на обществото за резултатите, които сме постигнали при това съвместно усилие. Ние искаме да покажем на българските граждани, които подкрепят този проект, че са извършили нещо добро и те могат да правят такива неща”, допълни Радочай.

"Ако вкъщи си получавал любов, когато пораснеш ще даваш любов. Ако не получаваш си обречен” – това е мнението на продуцентът на благотворителното шоу Магърдич Халваджиян и това е причината мисията "Семейство за вяко дете” да е толкова важна. "Аз не виждам кого трябва да убеждаваме. Не е ли толкова просто това нещо, че трябва ние да убеждаваме денонощно по телевизията някакви хора”, допълни Халваджиян.