С прокурорско постановление е удължен до 72 часа арестът на петима от  задържаните при вчерашната полицейска операция "Каналджиите" в Силистренско. Това съобщи окръжният прокурор и говорител на силистренската прокуратура Теодор Желев. Групата беше хваната за разбиване на канал за нелегален трафик на автомобили.

Подготвя се и искане за постоянна мярка "задържане под стража". Според Теодор Желев срещу петимата ще бъде повдигнато обвинение за предварително сдружаване за извършване на документни престъпления за регистрация на моторни превозни средства.

Задържаните при операцията румънски граждани са разпитани пред съдия в качеството  свидетели и са освободени. Вчера от прокуратурата бе съобщено, че полицейската операция "Каналджиите"  е  по линия на образувано от около два месеца в Районната прокуратура в Силистра досъдебно производство срещу неизвестен извършител за документни престъпления, свързани с внос и регистрация на моторни превозни средства от страни от ЕС.

Според Желев огласените вчера недоразумения за липса на информация в прокуратурата за полицейската операция са изяснени и няма напрежение между прокуратурата и полицията.