Мистериозно заболяване в най-голямото училище в област Разград. 25 деца от училище "Васил Априлов" в Исперих са в болница с еднакви симптоми - световъртеж, болки в корема и повръщане. Отравяне с вода или храна са версиите, които институциите разследват.

Симптомите се появили през голямото междучасие днес. Тогава учениците, които са от 4 до 8 клас, започнали да повръщат. Повечето си купували закуски от близките магазини. Ръководството на училището също не изключва вариант причина за отравянето да е консумирана храна, която обаче се продава извън територията на учебното заведение.

„Има столово хранене, но само за учениците от начален етап от фирма за кетъринг, останалите в прогимназиален етап се хранят в заведения около училището”, каза Пламен Цанев, помощник директор на ОУ"Васил Априлов"-Исперих.

Децата ще останат в разградската болница 3 дни, междувременно хората в Исперих са предупредени от властите да не пият чешмяна вода, докато не излязат резултатите от изследванията на здравната инспекция. В детските градини от днес се готви с минерална вода. Очаква се причината за масовото отравяне да стане ясна утре.