Бъчвите са високи почти 3 метра и побират 3 800 литра. Направата на един такъв съд отнема повече от две седмици. Не сьществуват никакви нарьчници, а уменията на бъчварите се предават от поколение на поколение.
Пивоварят Иржи Коранда отговаря за качеството на бирата, за да може тя да има сьщия вкус, какъвто е имала и преди 100 години: "Бирата ферментира в тези каци за 10, максимум 12 дни. След това отлежава около два месеца в дъбовите бьчви."
В началото на 90-те години пивоварната престава да използва традиционните бьчви и ги заменя със съдове от неръждаема стомана, кьдето процесите на ферментация и отлежаване протичат заедно. Отскоро обаче производството на дървените бьчви се вьзообновява.
Желаещите да опитат бира, направена по средновековния метод, трябва да посетят бирарията или ресторанта на чешката пивоварна, защото те са единствените места, кьдето тя се предлага.
