"По света има няколко големи конкурса за красота за Мисис, като най-големият е мисис Свят, както е и Мис Свят. Това са конкурсите, които са на върха на пирамидата. Надолу по веригата има много други конкурси, които са малко по-ниско ниво, но също световни конкурси”, обясни Яненка Люцканова, която е организатор на конкурса "Мисис България – Свят”. "В България настъпи объркването от многото конкурси „Мисис България”. През последните години почти всеки месец излиза нова и нова "Мисис България” и обществото се обърква, зрителите не знаят, коя всъщност е "Мисис България” и за какво става въпрос. Затова сме тук днес да обясним”, каза г-жа Люцканова и допълни: "Ние представляваме конкурса "Мисис Свят” и сме лицензирани да провеждаме конкурса "Мисис България – Свят”. Лошото е, че в Патентно ведомство са дали много марки на г-жа Савова, свързани с „Мисис България”, което е много странно, тъй като нашата марка е първата и не би трябвало да има след нас дублиращи се.”

Г-жа Савова, за която Яненка Люцканова говори, всъщност е Меги Савова, която пък твърди, че притежава правата на марката "Мисис България” и има претенции за нелоялна конкуренция от страна на Яненка Люцканова и провежданите от нея конкурси.

"Аз нямам никакви претенции към Меги Савова. Тя има към мен. Едва ли не аз съм й нелоялна конкуренция”, каза Яненка Люцканова. "Дори имахме дело в патентно ведомство, след това в КЗК, което тя загуби и обжалва и до няколко дни ще излезе резултатът и на нейното обжалване. Тя ни съди, че ние на нея сме й нелоялна конкуренция, което е странно, защото ние сме оторизирани да намерим най-достойната българка, която да представи страната ни пред света, а тя прави конкурси, които са си нейно право, ние въобще не й се месим, Ние нямаме нищо общо с нейните конкурси и се разграничаваме от нея”, заяви Люцканова.

Яненка Люцканова обясни, че те организира конкура "Мисис България – Свят” вече от няколко години. "Конкурсът се провеждаше всяка година в bTV, преди в предаването "Огледала”, което вече отпадна от ефира. Прави се кастинг на участнички, които да представят страната ни. Във всички градове се правят кастинги, след това финалният е в София. Победителката заминава на Мисис Свят, който тази година ще се проведе в Южна Корея. Престоят там е един месец, като за всички участнички се правят еднакви бански по техни размери, обувки за банските, обувки за еднакви рокли. След това има представяне с национална носия, а накрая с фициални рокли и всеки представя най-добрия дизайнер от страната си”, разказа Люцканова.

Веднага след гостуването на Яненка Люцканова в "Тази сутрин” гостува и "ответната страна” в спора в лицето на Меги Савова.

"Аз наистина имам над 40 марки на територията на България. Аз не бих си позволила да давам квалификация, на който и да е конкурс, защото това са търговкски марки. Всички адвокати знаят, че никой няма право да прави квалификации. Знаем ги двете най-големи марки безалкохолни в света, но никой не си позволява да каже, че е едната е "по-" от другата”, каза Савова. "Девойките ме съдиха два пъти във Върховен административен съд, имаме съдебно решение в наша полза. Аз съм заявила сериозно отношение към марката "Мисис България” и към този бизнес и по този повод в Патентно ведомство съм си подала документите. Не е вярно, че всеки, който даде 200 лева може да се регистрира. Аз съм си платила всички такси към държавата.”

"С г-жа Люцканова се видяхме преди 4 години, тя дойде с един джип с охрани, говорихме в едно столично заведение, предложила съм заедно да работим, защото тези смешки не са необходими. Г-жа Люцканова каза "Да” и след три дни престана да си вдига телефона”, разказа Савова.

"Самата г-жа Люцканова каза, че те го провеждат от години този конкурс, питам тогава защо когато провеждат кастинга, не използват кадри от техните конкурси, а от конкурсите, които правя аз. Нищо друго не мога да кажа, за пореден път казвам, че не мога да правя квалификации на търговски марки”, заяви Савова.