От "Гражданска защита" съобщават, че водата, идваща от яз. "Бегунчица", е започнала да намалява.

В Горна Малина са евакуирани обитателите на 350 къщи. Наводнени къщи има и в Долна Малина. Водата достига метър и половина. Дъждовете са активирали свлачища, а асфалтовата настилка на места е разрушена. Язовир "Белополци" прелива през стената. Взети са мерки за евакуиране на населението. В селата Чеканчево, Макоцево, Белополци, Негушево и Горна Малина има удавени домашни животни.

Затруднено е движението до Костенец, където от пълунощ е обявено бедствено положение. В града има и една отнесена газстанция.

Заради свлачище е затворен пътят от Велинград до Сърница и подбалканския път при Долно Камарци.

Пътници, стоят с часове във влакове, блокирани от поройните дъждове. Първи в редакцията на Би Ти Ви се обадиха пътници от влака Бургас-София, който е блокиран в гара Белово вече 6 часа.

Освен в Белово, блокирани влакове има още в Сестримо, Септември, Пазарджик, Вакарел, "Чайка експрес" в Карлово, а бързият влак за Бургас, който е трябвало да тръгне от София в 7.40 часа сутринта, така и не е напуснал гарата.

Валежите в страната ще продължат през целия ден. Най-големи количества дъжд се очакват над западните и централни райони на страната.

Падналите през последните 24 часа валежи във Враца надхвърлиха месечната норма за август, а в районите на Лом и Видин я доближават.

Наводнен е участъкът от кв. "Княжево" до кв. "Овча Купел". В посочения участък се движат автобусите, трамвайният транспорт е спрян.