
Помолен да коментира увеличението на брашното, Инчев каза, че факторите за това са два. На първо място е необосновано дългото задържане на цените, които не са променяни през последните 5-6 месеца. На второ - това е страхът за влошено качество и по-малко количество от очакваната реколта от пшеница, заради обилните валежи и влага. Що се отнася до цените на хляба в региона на Бургас, които са много високи, Инчев коментира, че увеличението тук се дължи на курортния сезон и на това, че в региона няма конкуренция на производители, освен големия промишлен завод в Бургас. Производители в сивата икономика поддържат цените на хляба ниски и под реалните им стойности, е мнението на председателя на Асоциацията на хлебопроизводителите Георги Бекяров. Според него, в момента цената на хляба не е реална, защото не включва увеличението на отделните компоненти, които я формират - като брашното и горивата.