През тази година няма да има нова актуализация на бюджета на здравната каса, заяви финансовият министър Симеон Дянков. От лекарския съюз обаче са категорични, че това трябва да се случи. Според съюза от миналогодишния бюджет на касата са изчезнали около 455 милиона лева. Половината от тях влязоха в тазгодишния бюджет с актуализацията му преди месец. От лекарското съсловие обаче сигнализират, че не е ясно къде са отишли останалите пари и обещават още другата седмица да подадат сигнал до прокуратурата.

Днес в Русе финансовият министър категорично заяви, че нова актуализация на бюджета  за болнична помощ тази година няма да има.

"Бюджетът е такъв какъвто е ,той вече е ревизиран ,от тук до края на годината ревизия на бюджета няма да има .Както знаете ние вече втори месец работим активно с различните министерства по бюджет 2011 година който ще е готов може би до средата на септември така ,че да влезе в министерски съвет. Така ,че темата е 2011 година. За мен тема за бюджет 2010 година вече няма", каза Дянков.