С мълчалив протест ВМРО отбеляза започналия в столицата конгрес на „Свидетели на Йехова". Според войводите нетрадиционното вероизповедание е опасно. От Свидетелите на Йехова обаче казват, че техните хора не могат да бъдат заплаха за никого.

"Свидетелите на Йехова" не трябва да имат регистрация - категорични са от ВМРО. Организацията била агресивна и се възползвала от емоционално нестабилни хора:

„Навсякъде, където намери човек, който има затруднение или проблеми, загубил е близък било поради смърт, било поради някаква раздяла, веднага те намират това празно място и го запълват със своите емисари, които щедро раздават брошури раздават обещания", каза Николай Дренчев от ВМРО.

От Организацията отхвърлят обвиненията:

„Няма нищо опасно в „Свиделите на Йехова”. Напротив, „Свидетелите на Йехова” навсякъде са признати като хора, които са добронамерени, миролюбиви”, заяви Христо Николов от вероизповеданието.

Според ВМРО една от най-опасните идеи, които разпространява религиозната организация, е схващането, че на човек на бива да му се прелива чужда кръв:

„Което значи, че забраняват операции по-сериозни и тази забрана касае и децата им. Тези деца са жертва на глупостта на собствените им родители", каза Дренчев.

„Единствено не приемаме тези, свързани с кръвопреливане. А ако това значи да бъде спасен човешки живот? Ние сме видели, че има лекари, които и при най-трудна ситуация могат да се справят с това”, коментира Николов.

А членовете на организацията наистина вярват, че каквото и да им се случи, не бива да им преливат кръв, защото това не е редно.