Ако е вярно, че сме най-загрижени за собствените си предмети, опцията да станем по-загрижени за състоянието на атмосферата е... да притежаваме част от нея. Или поне това е философията на австралийското дружество EarthCaire, което продава въздух по Ebay, пише френският сайт 20minutes.fr.

За 70 или 700 евро всеки - физически лица и фирми, може да се сдобие с порцион от тропосферата, стратосферата, мезосферата, които са в района на операта в Сидни, статуята на свободата и Уол Стрийт в Ню Йорк, Айфеловата кула в Париж и други световни туристически дестинации.

Важно е да се отбележи, че по-голямата част от парите, които ще дадем, са освободени от данъци и отиват за предприятия, които се занимават с проекти за възстановяване на горите (и не само).

Проверка на btv.bg установи, че България не е включена в списъка със страните с "въздух за продан", но Гърция и Турция присъстват с Атина и Истанбул. Това обаче не пречи някой от нас да стане горд собственик на малко от атмосферата над Пентагона във Вашингтон, Бурж Халифа в Дубай или Зимния дворец в Санкт Петербург.

Сайтът на EarthCaire можете да разгледате тук >>>