Нов ъгъл към проблемите с незаконното строителство -  гараж, построен без никакви разрешителни, рухна на улица в столичния район „Надежда”. За щастие жертви няма. От общината съобщиха, че след инцидента започват да премахват незаконните постройки в района.

Само в този столичен квартал има почти 140 незаконни гаража. Един от тях се оказва достатъчно нестабилен и рухва. За щастие по това време на мястото няма хора. Само този автомобил.

„Нямам Каско, на тази кола Каско никой не иска да направи, а тя си ми върши работа всичко си е платено всичко си е нормално”, каза Венцислав Николов, собственик на колата.

Пред камерата ни собственикът на незаконния гараж обещава да компенсира пострадалия. Типично по български обаче казва, че не се чувства виновен за случилото се, въпреки че общината вече му е издала предписание да премахне доброволно незаконната постройка:

„Ако нещата са нормални, ние няма да си слагаме тези гаражи, слагаме ги да си пазим колата от айдуци”, каза собственикът на рухналия гараж Георги Стоянов.

От общината обясниха, че още миналата година са издали предписания за премахване на незаконните гаражи. Никой от собствениците обаче не го е направил. Димитър Димов, кмет на община „Надежда", съобщи, че започва тяхното поетапно премахване още тази година. (Още кадри от мястото на инцидента - вижте тук)