В Плевенска и ловешка област обстановката след проливните дъждове постепенно се нормализира. Отменено е бедственото положение в Луковит.

25 алпинисти и водолази от екипите на "Гражданска защита" в Плевен и Монтана цяла нощ са работили, за да отстранят дърветата и наноса от затлачените 11 шлюза на бента в Чомаковци. Съоръжението е разчистено и водата тече в коритото на реката. От години шлюзовете на бента не работят, въжетата са откраднати, а металните части - ръждясали. Това е и една от причините за натрупванията от дървета под бента.

В Луковит водата се е оттекла от улиците, но състоянието на засегнатите от наводнението къщи е тежко. Приземните етажи и мазите са пълни с кал. Унищожени са мебели, книги, паркети и мазилка. Хората нямат пари да възстановят домовете си. 

"Мъката ми е голема, вчера като видех тая дълбока вода, комшиите видяха, аз си бих главата у вратницата и така съм я шибала, била, скубала, шибала, защото аз нямам пари и не мога да възстнановя това нещо. Къщата ще ми падне", споделя Пешка Стоева - 70-годишна. 

Сформирана е комисия към кметството, която да оцени щетите от бедствието и да представи искане за помощ пред постоянната комисия към МС.