На много места отводнителните операции продължават и в този час, съобщиха от Националната служба за пожарна и аварийна безопасност.

Нивото на р. Осъм започва да спада, въпреки това наводнените дворове в областта са много, съобщават от "Гражданска защита". Леко се е покачило нивото на река Вит, но това не е довело до усложняване на обстановката.

По данни на "Гражданска защита", ситуацията в Плевен също започва да се нормализира. Продължава непрекъснатото наблюдение на нивото на реките Вит, Осъм и Искър за да не бъдат допуснати нещастни случаи.


Продължава непрекъснатото наблюдение на нивото на реките Вит, Осъм и Искър и се предупреждава населението за недопускане на нещастни случаи.

Без вода поради скъсан главен водопровод е част от град Априлци. В общините Луковит, Тетевен и Ябланица има воден режим поради лошите питейни качества на водата. В община Априлци са отнесени мостови конструкции в два квартала.

Скъсана е стена на микроязовир в района на военно поделение, в близост до Ловеч. В село Ъглен, община Луковит, река Вит е заляла дворни места и мазета. Пет пешеходни моста са отнесени в община Тетевен.

В Плевен е залят пътят за западната индустриална зона на града, намиращ се под моста на пътя Плевен - София. Не е възможно преминаването на моторни превозни средства.

В област Велико Търново язовир "Йовковци" продължава да прелива, но няма опасност от възникване на наводнения.

В община Троян са разрушени два моста. Река Ябланица е излязла от коритото си и е заляла частни имоти и улици в града. На път в района на гр. Ябланица е паднала скална маса и е ударила, минаващ микробус. Пострадали няма.

Ситуацията в Русе е усложнена заради силните валежи.