Заради повреден трафопост част от селото е без ток. Дванадесет семейства са били евакуирани.

Река Вит излиза от коритото си и залива селото около 4 часа през нощта. Днес хората се опитват да възстановят домовете си след бедствието. Една от най-пострадалите къщи е на семейство Дянкови. Първата мисъл на хората е да спасят децата и добитъка.

"30 и повече и кози и говеда и не може да успееме, едвам, как има една дума сме ги спасили, плуваме, вадим ги, ужас, нещо страшно", обясни Йордан Йорданов. 

Водата е унищожила градините, наводнени са приземните етажи на къщите, част от които са стари и нестабилни. 

"Страх ме е имам едно дуварче от кирпич и това нещо от тая вода ще се разруши, от това най-много ме е страх", каза Веска Панова. 

Тепърва предстои оценяване на щетите от бедствието. Никой от пострадалите не е застраховал имуществото си. Кметът на селото Стефан Стойков се опасява, че хората няма да справят сами с възстановяне на домовете си: "Всичко се гради само на една пенсийка от 50-60 лева, за ъгленчани това ще бъде много труден момент."

Днес нивото на река Вит е паднало с 40 см. Хората се надяват да няма повече дъждове, за да не прелее отново водата.

Проливни дъждове и силни ветрове имаше през цялата нощ в отделни райони на страната, съобщиха от "Гражданска защита". Бурите нанесоха щети на пътни настилки, наводниха къщи и обществени сгради.  В няколко села във Великотърновско са отнесени пътни настилки и са наводнени мазета. В Кърджали са наводнени приземните етажи на Професионалната гимназия по облекло и текстил, няколко ресторанта и частни домове. Разрушени са и пътни настилки в Троян и околните селища.

В Тетевен, вследствие на повишаване нивото на река Вит, са наводнени приземни етажи на жилищни блокове и улици в централната част на кв. "Пеново".

Пътят София-Варна, в отсечката Микре-Абланица, е затворен, поради скъсване на част от язовирна стена на микроязовир без последствия по отточната верига. Поради придошлите води имаше закъсали автомобили.

В Русе е увредена покривната конструкция на Професионалната гимназия по зърнопреработване и хранителни технологии "Проф. д-р Асен Златаров". В много от помещенията има течове и паднала мазилка