Влади Въргала е гост в студиото на "Тази сутрин” , носейки със себе си любопитна история за това как му се е наложило да продаде и ипотекира почти всичко, което има, за да може да завърши филма си "Операция шменти капели”.

Това обаче не е притеснило по никакъв начин Въргала, който влиза в ролята на Цеко Цеков в лентата. В момента актьорът повече се притеснява дали след като е направил филма с парите от ипотекирания апартамент, ще може да си го откупи обратно след като той излезе на голям екран.

Въргала влиза надълбоко в проблемите на българското съвременно кино, като разкри, че най-големият хонорар плащан за участие в роден филм бил "на една коза, която получила около 70 хил. лева”.

"Един апартамент не може да направи този филм – откровен е Влади – като споделя, че лентата е бил създадена с доста солидна субсидия и благодарение на много приятели. Въргала определи именно добрите отношения между хората и приятелството като двигател към прогреса, осъждайки етническото разделение и напрежение в държавата от последните дни.

За филма си "Операция шменти капели” Влади привлича една от големите звезди сред българските актьори, позната добре и зад Океана – Христо Шопов. Лентата е с премиера утре от 19.30 ч. в новата спортна зала на София "Арена Армеец”, която ще може да побере 7000 зрители.    

Не го пропускайте за нищо, защото "Операция шменти капели” е една комедия за това, което стана пред очите ни, без ние да го разберем. Една кримка за обикновения човек, когото никой не успя да разбере. Един филм за нашето време, и неговите престъпления. Една история за тайните, които силните не могат да скрият от слабите.