Втори златен медал за българската борба от Световното първенство в Москва. Станка Златева стана за четвърти път световен шампион в категория до 72 килограма при жените. Във финалната схватка възпитаничката на треньора Симеон Щерев се наложи над Охинева Акуфо от Канада с 2:0 части. Златева не остави никакви шансове на съперничката си.

По пътя към златото българката постигна четири убедителни победи без да даде нито една точка на съперничките си. Пред bTV световната шампионка сподели, че е преодоляла здравословните си проблеми, които бяха поставили под въпrос заминаването й за Москва благодарение на треньорът си.

„Имам добър треньор. Като ми се скара предварително и аз се сборвам както трябва. Радвам се, че България има два медала вече, че мачкаме и се надявам да имаме поне още един два", каза Златева.

Тя е четирикратната световна и петкратна европейска шампионка и носителка на сребро от Олимпийски игри в категория до 72 килограма. Носител е на наградата "Спортист на България". Станка е родена през 1983 година. С борба се занимава от 1997 г., като в кариерата си има десетки титли и отличия. Още подробности - вижте тук