Минусовите температури поднесоха неприятни изненади на пътуващите тази нощ по международен път Е-79 в частта му в Северозападна България. Заради заледяванията автомобил се преобърна в канавка, а веднага след него автовоз едва не падна в дере. Инцидентите станаха край врачанското село Лютидол.

Диана Цанкова пътувала за София. Половин час преди полунощ на изхода на село Лютидол жената губи контрол над лекия автомобил, въпреки че, по думите й, кара с допустимата за населено място скорост от 50 км/ч.

Колата се движи двайсетина метра по шосето, след което се преобръща в дерето. За щастие, жената и спътникът й са невредими. Докато полицаите извършвали оглед, пред очите им става ново произшествие. Водач на бус, теглещ платформа с два автомобила, буквално затанцувал върху платното. За щастие, насреща нямало движение. Шофьорът едва не паднал в близкото дере, но в последния момент овладял ситуацията. Цяла нощ екипи на "Гражданска защита" изтегляли пострадалите машини.

"Всичко заради заледения път. Тук винаги има проблеми, хвърлят пясък, след като някой се хвърли в реката. Това нормално ли е, как ще е нормално?! Действаме след проблема. Ако беше хвърлен пясък, изобщо е можело да не станат тия инциденти", коментира Димитър Марков - ръководител екип към "Гражданска защита" – Враца.

Това е един от най-рисковите участъци по международното трасе. Дори в хубаво време, той винаги е мокър заради извиращи подпочвени води и лошо отводняване. Надеждите на водачите са предвиденото разширение на трасето и изграждането на солидна дренажна система да елиминират опасностите до минимум. Проектът е готов, но засега не е ясно кога ще стартира строителството.