Само за последната седмица близо 7 хиляди души в страната са заболели от грип. Това сочи епидемичната справка на Министерството на здравеопазването за предходната седмица. Заболелите са от всички възрастови групи, като най-засегната е възрастовата група от 4 до 7 години. Грипна епидемия е обявена в област Сливен и Стара Загора и 24 общини в страната.

Грипна ваканция вече има в училища в област Сливен.

След като вчера, заради грипна епидемия, занятията в седем области бяха спрени, училищата в Сливенско също ще бъдат затворени, заради грипа, поне до края на седмицата.

В 12 сливенски училища болните деца са над 30 процента. Днес приключва грипната ваканция за училищата в община Котел, които бяха затворени на 2-ри февруари.

В две общини от Плевенска област - Кнежа и Белене е удължена междусрочната ваканция на учениците. Занятията ще бъдат възобновени на 14 февруари.

Грипна ваканция има и в градовете Нова Загора и Монтана. Видинските ученици също няма да учат до 14 февруари, заради ниските температури. Засега няма искания за удължаване на ученическата ваканция от други общини във Видинска област.

От вчера грипна ваканция има в селища от области Благоевград, Кърджали, Русе, Разград, Търговище, Плевен и Пловдив.