Скъсана е язовирната стена на река Камчия, спряно е движението по третокласната пътна мрежа Айтос-Руен и Провадия. Над 50 къщи в община Руен са наводнени.
70 литра на квадратен метър са падналите валежи в района на община Поморие. В следствие на това реката преминаваща близо до село Страцин е покачила нивото си и е заляла моста. В община Руен положението е по-тежко.

"Скъсана е язовирната стана на село Скалак. В момента от язовир "Камчия" се изспуска вода 280 кубика на секунда. Откъсната е връзката между Айтос, Руен и Провадия. Това е третокласен път. Водата се повишава с всяка изминала секунда. Откъснати са селата Вишна и Шиварово", съобщава Дурхан Мустафа, кмет на община Руен.

Движението по третокласната пътна мрежа в района бе спряно. Повечето пътуващи по този маршрут бяха тежкотоварни камиони.

"Пшеница карам за Варна. Днес трябва да я разтоваря само, че няма да стане, заради наводнените пътища", казва шофьорът Христо Янчев.

Големите наводнения унищожиха хиляди декари с пшеница. От пороя в Руенско са наводнени 50 къщи. Една от потърпевшите е Анка Боринова:

"Няма, нищо не остана. Всичко замина. Нито помощ има, нито нищо. Нямам нито дюшеци нито юргани, сега съм вънка. Къщата ще падне!"

Пострадалите няма да получат обезщетение, тъй като имуществото им не е било застраховано.

След проливния дъжд в Добрич бяха наводнени отделни сгради. В пет от околните села също има тежки поражения.

През нощта количеството на валежите в Добрич достигна 44 литра на квадратен метър и това доведе до преливането на течащата през града Суха река. В 8 часа тази сутрин водата е приближила опасно блок 4 в квартал "Иглика" и за по-малко от 30 минути напълно е заляла гаражите, достигайки ниво от метър и половина. Отрязан е пътят до кварталната детска градина. Само на няколко метра от наводнения блок има трафопост, през който преминава ток с напрежение 20 хиляди волта. Според хора от блока, причината Суха река да прелее е, че коритото й не е почиствано близо две десетилетия. В село Бранище водата в стопанските постройки е достигнала едни метър. Унищожена е земеделска продукция, има и издавени животни. В Крушари са наводнени детската градина и здравната служба.

Към момента общо 29 населени места в страната са засегнати от проливните дъждове и мокър сняг. 16 от тях са без ток, 12 без вода, едно е без телефонни връзки. В Кърджалийско преливат почти всички микроязовири на територията на областта, но опасност за населението няма. От “Гражданска защита” предупреждават, на територията на цялата Смолянска област автомобилите да се движат с вериги и без ремаркета през проходите. Почти в цялата страна има нарушени покривни конструкции и пътни настилки. Назначени са комисии за оценка на щетите и изготвянето на констативни протоколи. Жертви и пострадали няма.