През следващите 24 часа Шри Ланка може да се окаже в зоната на мощен циклон. Това съобщи Главното метеорологично управление.

Предупреждението за възможни проливни дъждове, ураганни ветрове и морски бури се отнася най-вече за източните и югоизточните региони на страната. Силната буря, която се  разрази през уикенда над цяла Северна Европа взе над 15 жертви. Лошото време продължава да създава проблеми и в Русия и Съединените щати

На много места в Русия нивото на водата се покачи с повече от два метра над нормалното ниво. Метеоролози коментират, че никога досега през януари нивото на реките в района на Санкт Петербург не е било толкова високо. Обикновено в първия месец на годината реките в Северна Русия са замръзнали.

Критична е ситуацията и в друго голямо пристанище - Калининград. Там нивото на морската вода е достигнало рекордни стойности. Крайморските пътища са прекъснати, има изкоренени дървета.

След трите смъртни случая в северните райони на Великобритания местните власти внимателно следят промените във времето. В пострадалите селища са изпратени допълнителни полицейски части. Към собствениците на плавателни съдове беше отправена молба да съдействат на спасителните екипи за достигането на  най-труднодостъпните райони. Водата вече започна да спада, но метеоролозите предупреждават, че се очакват нови силни дъждове.

Силна зимна буря се разрази в американския щат Калифорния. По-високите места бяха затрупани със сняг, а по-ниските - обхванати от поройни дъждове. В отделни райони се активизираха свлачища, които разрушиха къщи и прекъснаха далекопроводи. Непривичното за щата време се дължи на комбинацията от атмосферни явления, които се развиват над Тихия океан и Канада. Местните власти се опасяват от влошаване на метеорологичните условия.