В събота над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. По-значителни се очаква да бъдат валежите в Южна България , особено в Рило-Родопската област, както и в централните райони на Стара планина. Максималните температури в западната половина от страната ще бъдат от 21 до 24 градуса , в Североизточна България, където се очакват повече слънчеви часове - до 27°.

По Черноморието също ще има превалявания от дъжд, главно по южното крайбрежие придружени в следобедните часове и от гръмотевици. Вятърът от изток-североизток ще се усилва. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Температурата на морската вода е от 16° по северното до 20° по южното ни крайбрежие.  Максималните температури на морския бряг - около 23°-24°.

В планините ще бъде облачно, по високите части - и мъгливо. На много места ще паднат валежи,  придружени от гръмотевици. В неделя превалявания ще има все още само в югоизточната половина от страната и в планинските райони,  но температурите ще се понижат с около 3-4 градуса. С началото на новата седмица ни очаква промяна - слънчево време и рязко повишение на температурите. Подробности – вижте тук