Български шампион по аеробика беше арестуван за изнасилване в Съединените щати. Повече от осем години Калоян Калоянов избягвал ареста, но бил издаден от социалната мрежа Фейсбук. Спортистът бил арестуван на туристически круиз близо до Мексико. Нашият кореспондент в Съединените щати Ясен Дараков дава повече подробности по темата.

През 2002 година Калоян Калоянов признал пред полицията, че е правил секс с 15-годишно момиче, което тренирало при него в града Фермонт,  Калифорния. Въпреки че това се води изнасилване в щата, полицията не арестувала българина при разпита.

Малко след това той изчезнал, а жена му и детето им също напуснали щата. Случаят останал неразкрит. До миналата седмица, когато следователите намерили снимки на Калоянов във Фейсбук пред туристическото корабче, на което той работел. 36-годишният българин останал смаян, когато полицаите го арестували на борда.

От 1994 до 1998 година Калоянов е бил пет последователни пъти шампион на България, има две световни титли от първенството в Токио, а през 97-ма и 98-ма е участвал в световните шампионати по аеробика в САЩ.

Това е вторият подобен случай. През 2007 година олимпийският ни състезател Мариан Пенев се призна за виновен и получи 16 години затвор за секс с 13-годишна негова възпитаничка.