Черен петък по пътищата у нас. Баба, дядо и внуче загинаха след тежка катастрофа в района на Гоце Делчев. Челен удар между две коли край Стара Загора погуби дете. Други осем българи са ранени при пътен инцидент в Румъния.

Пътят между Стара Загора и Нова Загора край с. Подслон е една от най-проблемните отсечки към Южното Черноморие. Точно там, около 7 часа днес два леки автомобила са се ударили челно. В единия е пътувало израелско семейство, което губи дъщеря си- на 16 години.

Причина за инцидента е неправилно изпреварване от страна на израелската кола, при което следва челен удар с друг лек автомобил, който изхвърча от пътя. Ранени са още петима - най-тежко момче и момиче на около 20 години от Белозем, които са били оперирани по спешност.

Заради катастрофата движението бе отклонявано по обходни маршрути. Там обаче имаше и нов проблем. Липсата на пътни знаци доведе до огромни задръствания. А местните се преквалифицираха набързо в регулировчици, за да няма нови инциденти.

„От 7.30 от тука вървят автобуси, коли и тирове. Дете малко имаме, не смеем да го пуснем на улицата. Ако не е тоя човек да стои тука като регулировчик, хората ще вървят на горе към центъра. Ето пак", сподели жена.

Общо шестима са загинали при катастрофи у нас само за последното денонощие. При инцидент на пътя в Румъния пострадаха още шестима българи. Кола с двама румънци, пътуващи от Испания, навлязла в насрещното и се блъснала челно в автомобила на българите.

"Пред мен имаше 4-5 коли. Когато стигнах до мястото, колите вече се бяха сблъскали, имаше ранени хора, кръв", каза очевидец.

Четири линейки стигнаха до мястото на катастрофата само за броени минути.

"Повикаха ни заради сериозна катастрофа с 9 ранени. Човекът в нашата линейка е в най-тежко състояние - има сътресение и счупвания", коментираха медиците.

Най-сериозно е пострадал българският шофьор. Останалите са с леки наранявания. Полицията разследва причините за инцидента. Според досегашните информации водачът на румънската кола най-вероятно е заспал на волана и така се е озовал в насрещното платно.