Политическите консултации с "Новото време" ще продължат. От БЗНС-Народен съюз не направиха изявления след консултациите. Социалистите заявиха че няма повече да водят преговори и ще гласуват против бюджета.

"Ние няма да приемем този бюджет и ще гласуваме против него, когато трябва в пленарна зала", посочи Румен Овчаров от "Коалиция за България".

"Новото време" е склонно да подкрепи бюджета в случай, че бъдат удовлетворени исканията им за повече средства за образованието.

"Към днешна дата сближихме позициите за 100 милиона лева и продължаваме да сме на 100 милиона лева разстояние от нашите 13 гласа подкрепа", каза Мирослав Севлиевски от "Новото време".
От финансовото министерство са склонни да отпуснат около 40 милиона лева за наука и да се договорят останалите 60 милиона. Липсващите 100 милиона лева ще бъдат обсъдени с мисията на МВФ.

"Ние считаме, че на базата на повишената събираемост на данъчните приходи може да защитим по-голям ръст и да се дадат повече от 100 милиона лева за образование", заяви финансовият министър Милен Велчев.

Разговорите с "Новото време" ще продължат на 23 ноември.