
Очевидно да произвеждат една трета от дрехите в света се оказа твърде лека задача за китайците и затова днес те са решили да се заемат с нещо ново - виното.
В името на новото производство местните селяни са загърбили отглеждането на царевица и са се преквалифицирали в лозари. Те очевидно се справят доста успешно, защото техните ръководители са изключително доволни от тях.
"Сигурни сме, че можем да го направим и ще достигнем същото качество, като на вината във френските замъци", убеден е директорътРен Жинг.
Условията за това са повече от добри. От една страна засадените лози са автентични - от Франция, от друга тук почвата и климатът са значително по-добри.
Разбира се за производство на вино се иска нещо повече от отглеждане на добро грозде. Все пак трябва да се извлече и неговият сок. А тук това става по старите изпитани методи - с крака.
В крайна сметка краката са един от най-неограничените ресурси в Китай. И ако завладяването на световните пазари засега е само на хартия, то местните новобогаташи вече са станали твърди потребители на местното вино.