През последните месеци зачестяват кражбите от автомобили, предупреждават полицаите.  Крадците най-често се възползват от момента, в който шофьорите чистят  
колите си от снега или за кратко ги оставят с включен двигател.

Освен рано сутринта пред дома, шофьорите трябва да внимават около банки, бензиностанции в покрайнините на градовете, големи магазини и дори детски градини.

Другият любим начин за действие на крадците е като ви спукат задната дясна гума. Тя най-трудно се вижда от шофьорското място. И докато вие си оправяте гумата, за минути ставате жертва на обир. Понякога крадците си набелязват кола и може да ви спукат гумата, докато чакате на светофар.

От полицията предупреждават, че ако това ви се случи, най-вероятно първият човек, който ви се притече на помощ, е един от крадците. Не рядко тази схема се прилага на хора, които излизат от банката, например, и се предполага, че имат голяма сума пари в себе си. Статистиката говори дори за откраднати автомобили с подобна схема.

Освен това застраховките против кражба не важат, когато сте оставили колата си с включен двигател.

Затова органите на реда съветват водачите да заключват вратите на колите си дори, когато шофират. И при никакви обстоятелства да не оставят ключа от колата  
на таблото без наблюдение.