Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от МВР. Пътните настилки са преобладаващо сухи. По високите и усойни места - мокри, заснежени и заледени, същите са почистени и опесъчени.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян - Кърнаре", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, в районите на Мечи дол и Козница, Белица - Загражден, Кочериново - Рилски Манастир. Участъците са сигнализирани с
пътни знаци.

Забранено за камиони с маса и товар над 10 т. е преминаването през прохода "Шипка" до края на октомври.  Временно затворен за товарни автомобили е Дюлинският проход, а за всички превозни средства - част от пътя  Бургас - Малко Търново в отсечката между с.Босна и с.Звездец.

Един човек е загинал през изминалото денонощие при станалите 17 тежки катастрофи, съобщиха от МВР.  Пострадалите са 22-ма, а с опасност за живота са двама човека. В София са станали 103 леки и три тежки катастрофи. Трима са пострадали.