Републиканските пътища са проходими. Пътните настилки в по голямата част на страната са мокри. Това информира МВР в бюлетина си за пътната обстановка в страната. Слаб дъжд превалява в област Плевен.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян - Кърнаре", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица - Загражден. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.    

Остава забраната за товарни МПС с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка". Забранено е за товарни автомобили и през прохода Троян-Кърнаре.

Временно са затворени пътищата Дюленски проход (област Бургас) - само за товарни автомобили; Бургас - Малко Търново в отсечката между село Босна и село Звездец поради свлачище и село Арковна - село Партизани поради ремонт на водосток - за товарни автомобили. Затворен е и пътят Шипка - Бузлуджа и път "София - Кулата" от км. 410 до км. 500, като е затворена дясната лента по посока Кулата заради отнасяне на насип и банкет. Затворени са още проходите "Твърдишки" и "Златишки"

Шестима души са загинали, а 17 са ранени при катастрофи в страната за изминалото денонощие, съобщава МВР.  Двама от ранените са с опасност за живота. За София леките произшествия са 113, а по-тежките - четири, при които има загинал един човек и петима са ранени.