Полицай и криминално проявен бяха убити снощи в столичния квартал "Княжево". Престъплението е станало в павилион на "Еврофутбол", в квартала.

Убитият - главен сержант от 6-то РПУ Кирил Живков - е загинал случайно при престрелката.

Към 23 часа снощи неизвестни нахлуват в букмейкърското бюро и стрелят по посетителите.

Основната мишена е криминалнопроявеният Асен Петров по прякор Шаки, който е вътре с приятелите си. Шаки е убит, а негови двама приближени - ранени.

Докато проверява фиша си, е засрелян и униформеният полицай Кирил Живков. Според информация от полицията, Живков е попаднал случайно на мястото в този момент и няма общо с групата.

Полицаят току що бил застъпил на смяна и минал през "Еврофутбол" да направи справка.

Една от първите версии, тиражирани неофициално от разследващите, свързва разсрела на Шаки с отвличането на сина на шефа на "Славия" Венцислав Стефанов.

Убитият Шаки и групата му бяха арестувани преди година като заподозрени за убийството на Филип Найденов - Фатик. по-късно групата бе освободена. Същата група бе заподозряна и за отвличането на бизнесмена Стефко Колев.

Шаки бе разпитван и във връзка с убийството на Борис Арсов - Борчо, открит разстрелян в кола пред Боянската църква.

В съобщение до медиите от "Еврофутбол" уточняват, че букмейкърският пункт работи до 21.30 часа, а след това в същото помещение продължава да работи кафене. Пунктът и кафето се поддържат от Пламен Славчев, който има договор с "Еврофутбол" като едноличен търговец. Славчев е оказал съдействие на органите на реда и работи по всички изисквания на закона. В съобщението ръководството на "Еврофутбол" декларира отрицателното си отношение към подобен род прояви на насилие.