Най-малко 21 израелци са загинали през последното денонощие след серия палестински атаки в Ерусалим и в автономните територии.
Тази вечер израелският кабинет за сигурност, ръководен от премиера Шарон, ще реши какъв да бъде същинският отговор на палестинските нападения.

Десет израелци бяха убити от палестински снайперисти на пропусквателен пункт на израелската армия край еврейско селище на Западния бряг. Сред жертвите са седем войници и трима цивилни.
При други нападения на Западния бряг и в Газа загинаха още двама служители на израелските сили за сигурност.
Атаките са извършени само часове след като 18- годишен палестинец се взриви и уби девет израелци в квартал на ортодоксални евреи в Западен Ерусалим. Отговорността беше поета от "Бригадите на мъчениците от Ал Акса" - група, близка да организацията на Ясер Арафат "Фатах".
Нападенията са отмъщение за операцията на израелската армия срещу палестински бежански лагери през последните дни, в която загинаха над двадесет палестинци.

По-рано израелската армия напуснала окупираните бежански лагери на Западния бряг.
Акцията по прочистване на палестинските лагери от терористи ще продължи, обявиха израелските военни. След последните атентати израелски хеликоптери обстрелваха с ракети щаб-квартирата на палестинските сили за сигурност във Витлеем, както и сграда, където според израелците, се помещавала оръжейна фабрика.
Бойни самолети атакуваха и сгради на автономната власт в Рамала.