Пороен дъжд и градушка от ледени късове колкото орех са унищожили лозя и зеленчукови насаждения в района на Чирпан. Това е най-засегнатото от бурята селище в Старозагорско, съобщиха от "Гражданска защита".

В края на месец юли проливен дъжд стана причина за разрушаването на пътната настилка в центъра на Варна и близките квартали. Щетите ще бъдат възстановени със средства от Комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.

До късно снощи в Стара Загора екипи на "Гражданска защита" и пожарната отводняваха улиците в центъра на града. След пороя подлеза на старозагорската гара беше наводнен и пътниците не можеха да стигнат до гаровите коловози. Бурята в града предизвика и няколко аварии във водопроводната мрежа. Няма данни за сериозно пострадали граждани и материални щети. Количеството дъжд, придружен на места с градушка, е между 62 и 65 литра на квадратен метър.

Във Варна скоро ще започне ремонта на уличната настилка, която беше разрушена при бурята от 24 юли тази година. Постоянната комисия за защита на населението при бедствия,аварии и катастрофи отпусна аварийно на община Варна 300 000 лв. за възстановяване на 15 улици и 3,5-километров участък от пътя Виница - Св. Константин. До няколко дни ще бъдат подписани договорите с фирмите, спечелили конкурса по Закона за обществените поръчки, и едва тогава ще стартират ремонтите по варненските улици. Все още не е ясно каква ще е цялата сума за възстановяване щетите от бедствието във Варна, която ще отпусне правителствената комисия. Според кметската администрация, необходимите средства възлизат на над 3 млн. лв.