Деймиън Хърст - лошото момче, което продава скъпо, идва в България. Новият сезон на Музейната галерия за модерно изкуство в София започва с творбите на един от най-продаваните авангардисти. През октомври на гости ще ни дойде творецът, който се беше зарекъл да стои далеч от точки, черепи и спиртосани животни.

„Произведения от неговото студио идват директно в музейна галерия, те са създадени специално за нас и това е наистина изложба със световен характер. Новина за изложба на Деймиън Хърс би предизвикала такъв интерес, какъвто и в България. Това показва колко голям клас художник и негово изкуство идва в България”, каза Деница Атанасова.

Деймиън Хърст пие, пуши, знае всичко за бизнеса и дръзко слага 100 млн. долара цена на череп, обсипан с диаманти. Освен Хърст, есента и зимата в Музейната галерия за модерно изкуство ще видим и други имена.

През ноември също ще имаме голяма графична изложба на Салвадор Дали. За първи път толкова богата колекция на Салвадор Дали ще присъства в България. Също така през идната година ни очакват големи платна на Греди Аса, Павел Койчев и българинът, който се развива в чужбина Хубен Черкелов”, разкри Деница Атанасова.

Днес в Музейната галерия за модерно изкуство имаше открит урок как да различаваме истинските образци на изкуството от фалшификатите.