Няма пострадали полицаи, но всички нападатели са мъртви.

Според македонския вътрешен министър Любе Бошковски, нападателите били членове на бунтовническа групировка. Той заяви, че част от тях били чужди граждани, но отказа да съобщи националността им. Полицейските източници твърдят, че те са пакистанци. Останалите били етнически албанци.
По думите на Бошковски те имали намерение да атакуват ключови обекти в Скопие, сред които посолства.

Полицията намерила седем автомата "Калашников", ръчни гранати и муниции в автомобила на убитите. Открити били и униформи с нашивки на разформированата Армия за национално освобождение.

Вътрешният министър потвърди, че групата е била следена от две седмици. Това се наложило след залавянето на двама йорданци и двама босненци - всичките муджахидини, които имали за задача да организират атентати срещу посолствата на САЩ, Великобритания и Германия в Скопие, както и срещу видни македонски политици и държавници.
Според Бошковски разбитата група имала същата цел. По този повод той съобщи, че от днес рязко е засилена охраната на някои дипломатически мисии на западни държави в Скопие и преди всичко на тази на Съединените щати.