През нощта в Западна и Централна България ще вали дъжд, придружен с гръмотевици и силен вятър. Условия за значителни валежи ще се създадат в Рило-Родопската област и на места в централните райони от страната. Възможни са и градушки.

Утре, 8 юли, облачността ще бъде значителна и в много райони от страната ще има валежи и гръмотевици. На отделни места, главно в източната половина от страната,  валежните количества ще достигнат и надвишат 40 л/кв.м.

Дневните температури ще се понижат – в по-голямата част от страната се очакват  максимални стойности между  между 20 и 25° .

Облачно, ветровито и дъждовно ще бъде времето по Черноморието. По-значителни  валежи  ще има по северното крайбрежие,  където ще се развият и гръмотевични бури.  Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но ще се усилва.

Облачно, мъгливо и ветровито ще бъде времето в планините. Ще вали дъжд, ще се развиват гръмотевични бури. Значителни  валежи се очакват  в Рило-Родопската област и в Източна Стара планина. Вятърът ще е с променлива посока, но с тенденция до края на деня да се ориентира от север-североизток.

Повече за времето вж. тук.