Автомобилите, преминаващи през проходите "Превала", "Пампорово" и "Печинско", както и в участъка Девин-Михалково, трябва да бъдат задължително с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, съобщиха от Областното пътно управление в Смолян. В Смолян и в региона вали сняг.

В Пампорово снежната покривка е около 5 см при температура минус 4 градуса, информират от Планинската спасителна служба. Пистите в курорта от няколко дни се покриват и от съоръженията за изкуствен сняг, но условия за ски все още няма и лифтовите съоръжения не работят.

На ГКПП "Илинден-Ексохи" не се допуска преминаване на автомобили без вериги, съобщиха от главната дирекция "Гранична полиция".

По информация на РДГП-Смолян гръцките гранични власти на ГКПП-Ексохи, съседен на ГКПП-Илинден, не допускат преминаване на автомобили без вериги на гръцка територия. Мярката се отнася както за товарни, така и за леки автомобили.

Вероятно ще бъдат наложени подобни ограничения и на ГКПП-Златоград. Пътищата на българска и на гръцка територия и към двата гранични пункта са със стръмни участъци и с опасни завои, се отбелязва в съобщението.