За първата година от управленския си мандат Народното събрание прие най-много закони в помощ на борбата с престъпността и корупцията. Това показва справка, изготвена от администрацията на 41-вия парламент. Министерските отговори в парламентарния контрол се събират в общо 96 часа за цялата година.

За първата година на парламента най-много са питали социалистите - 379 пъти. Следва Синята коалиция. На другия полюс са ДПС и РЗС, които са питали министрите само 20-тина пъти.

ГЕРБ са задали 44 въпроса и питания към своите министри

Най-много е отговарял на депутатите министърът на регионалното развитие и благоустройството - 92 пъти. В сравнение с него министър-председателят и министърът на външните работи са отговаряли само по 31 пъти.

Най-активният народен представител е Иван Иванов от Синята коалиция. Той е задал 93 въпроса. Вторият по активност е независимият депутат Димитър Чукарски с 20 въпроса.

Премиерът Бойко Борисов печели 62 процента одобрение,

сочи проучване на Националния център за изследване на общественото мнение.

Една година след началото на управлението си, той е подкрепян от три четвърти от младите хора на възраст под 30 години и от две трети от заможните, висшистите, столичаните и жителите на областните градове.