Петима души пострадаха при катастрофа на два автобуса на градския транспорт във Варна. Инцидентът стана рано сутринта, преди да се усили потокът от пътници. Трима от пострадалите са настанени в болница със счупени крайници.  Сред тях е и дете на 7 години с рана на главата. Няма опасност за живота им.

По стръмна улица се стига до жп гарата във Варна. Заради мокрите настилки единият автобус  поднася и се насочва към движещия се срещу него рейс.

"Просто автобусът се насочи към челен удар и се помъчих да избягам, обаче нямаше къде и ме удари. Първо с муцуната, после с цялата страница и ме изхвърли от спирката", разказа шофьорът от Градски транспорт Деян Караиванов.

"Виждате какво е времето. Заради времето. Според мен не съм карал бързо", каза Стоян Стоянов, шофьор на "Транстриумф”.

При удара автобуса на "Градски транспорт" първо се блъска в спирката, където за щастие е нямало хора. След това удря стълб на тролейната линия.

"Стълбът ще се демонтира. Това ще ни коства сигурно два-три дена. Това вече блокирва трасето на част от тролейбусната линия", заяви прокуристът на "Градски транспорт" Веселин Михайлов.

И двамата шофьори имат стаж от над 10 години и нямат регистрирани нарушения. От фирмите превозвачи твърдят, че автобусите са технически изправни и тепърва ще се изяснява кой е виновен за инцидента.

И от двата автобуси има пострадали, сред които дете на 7 години и едната кондукторка. Най-тежко е състоянието на 65-годишен мъж с множество контузии. Заради инцидента движението в района все още е затруднено, а маршрутът на градския транспорт във Варна е променен.