Руският президент Дмитрий Медведев прие в резиденцията си "Бочаров ручей" солиста на ирландската група U2 Боно. Медведев и Боно обсъдиха проблеми, свързани с развитието на африканските страни, борбата с инфекциозните болести, финансовата отчетност на големите корпорации. Те говориха и по теми, които са далече от световните проблеми, като музикални пристрастия и гастрономически предпочитания.

U2 са в Русия в рамките на световното си турне. Утре те ще пеят в Москва. Това е първият и единствен концерт на групата в Русия за 30-годишната й история. Боно каза на Медведев, че е дошъл в Русия "като ученик, изучаващ велика страна". Той запозна руския президент с благотворителните си проекти и получи от него обещание за подкрепа.

Медведев прие Боно в неформална обстановка - на верандата на резиденцията си "Бочаров ручей". Преди началото на срещата Боно поднесе подаръка си - няколко диска с негови песни. По-късно той се пошегува, че двамата ще трябва да преодолеят различията в музикалните си предпочитания.

"Аз съм поклонник на "Лед Цепелин", а Вие, доколкото знам - на "Дийп пърпъл", каза Боно.

"Обичам и Лед Цепелин", отговори с усмивка Медведев.

Боно е известен не само като музикант, но и като филантроп. Той активно се занимава с помощи за Африка, както и с други световни проблеми, като борбата със опасните заразни болести, и по-специално със СПИН и детски паралич. За тази дейност музикантът е номиниран три пъти за Нобелова награда за мир.