Един човек е загинал при катастрофа през последното денонощие, съобщиха от МВР. В страната са станали 21 тежки пътни произшествия. Ранени са 22 души. При регистрираните в столицата 74 леки и шест тежки катастрофи са пострадали шестима.  

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Мокра е настилката в област Враца и Видин. Заледени пътни участъци има в прохода Петрохан и по високите и усойни места на Родопите в област Смолян.

На АМ "Тракия" и "Марица” пътната настилка е суха, а на АМ "Хемус" – мокра между тунела "Топли дол” и "Витиня". Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра в района на Луковит и до 150 метра в района на Свиленград.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, Дюлински и Върбишки.
Затворен е главен път Е-79 в района на Кресна поради пропадане на настилка като обходният маршрут е през Симитли, Предела, Банско, Гоце Делчев.

Временно е ограничено движението на товарни автомобили по пътя Смоличино – Пелатиково, а на пътя Хасково – Свиленград – Капитан Андреево има ограничения на движението между Километър 372 и 373 поради изграждане на временна пътна връзка.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, над 10 тона – през прохода Шипка, Вратник и Петрохан, над 20 тона през Айтоски проход. До 15 ноември 2011 година е в сила ограничението на скоростта до 50 километра в част за Прохода на републиката.