„Паяк” събори тераса на жилищен блок във Варна. "Паякът" вдигнал неправилно паркираната кола и при тръгването закачил опънатите над улицата кабели.

"Няколко човека извикаха да спре, но той просто не реагира. Скъса цялата връзка и с късането закачи и терасата и терасата падна", разказа Калоян Йовчев, очевидец.

"Ами представете си това нещо ако беше паднало върху някой човек, както стана с Радостина, онова момиче...Ние какви хора сме, не мога да разбера. В България оправия няма", добави Петя Петрова, очевидец.

След падането на терасата „паякът" опитва да избяга. Влиза в забранена улица, но не успява заради многото паркирали коли. Според хората от квартала не за първи път високите машини закачат кабелите.

Хората твърдят, че не знаят на кой интернет доставчик и кабелен оператор са кабелите и естествено никой тук не ги ползва. Не знаят дори и в общината.

Купен Пашов, директор "Гражданска защита" Варна, каза, че ще проверят на кого са кабелите. Според закона, кабелни електронни съобщителни мрежи могат да се изграждат въздушно само извън границите на урбанизираните територии и е забранено въздушното изграждане на такива мрежи в населени места. Въпреки забраната обаче целия център на Варна е оплетен от кабели.