"Някъде" на София Копола спечели голямата награда "Златен лъв" на 67-ото издание на международния кинофестивал във Венеция, предадоха световните агенции.

Лентата проследява живота на холивудска звезда, която се е отчуждила от живота поради употреба на алкохол и наркотици и поредица от случайни връзки. Главният герой Джони Марко, чиято роля се изпълнява от актьора Стивън Дорф води привидно ефектен, но по същество изпразнен от съдържание живот, който изведнъж се променя, когато 11-годишната му дъщеря идва да живее при него.

Удостояването с наградата "Златен лъв" на филма на американската режисьорка ще бъде посрещнато с изненада на брега на курорта Лидо на Венецианската лагуна, тъй като той бе приет там със смесени реакции, отбелязва Асошиейтед прес.

Италиански медии повдигнаха въпроса за обезпокоителната близост на председателя на журито на кинофестивала във Венеция - американският режисьор Куентин Тарантино, и създателите на някои филми в конкурсната програма, сред които и София Копола. Дъщерята на прочутия режисьор Франсис Форд Копола е имала и връзка с Тарантино.