Жегите оказват влияние и върху способността ни да шофираме. И днес от КАТ отчитат голям брой пътни произшествия. Две са жертвите от катастрофи за последното денонощие. За последните 24 часа пътните полицаи са регистрирали общо 21 пътни инциденти. Ранените са 23ма. Само в столицата са станали повече от 80 катастрофи. Три от тях - тежки.

Във Враца автобус се вряза в спирка и рани тежко три жени. Инцидентът станал тази сутрин към 7.30 ч. в квартал „Дъбника". По необясними засега причини шофьорът, който е с 28 години стаж като автобусен водач, закачил бордюра, вследствие на което изгубил управление и  помел три жени, чакащи на спирката. Тя пък е смачкана до неузнаваемост. Според охранителя в близкия хипермаркет, който сигнализирал за случая, нищо не предвещавало драматичната развръзка.

"Никой нищо не очакваше, не караше с превишена скорост, нито някакъв сигнал, че има проблем. Даже един мъж зад него е карал и вика, как си караше, изведнъж направо се вряза в спирката”, разказа Искрен Младенов, очевидец.

В най-тежко състояние е 33-годишна жена, която е била оперирана по спешност във врачанската болница. Пътниците в автобуса са невредими.

От общинската фирма „Автобусни превози" обясниха, че автобусът, марка „Исузу", е нов, на четири години, и преди да излезе от гараж тази сутрин, е бил проверен от механик, а шофьорът - от медицинско лице. От КАТ потвърдиха, че пробата за алкохол е отрицателна.