Във Вашингтон хиляди хора се събраха на музикален маратон, посветен на борбата с климатичните промени. Проявата беше посветена на борбата с климатичните промени. Събитието отбеляза края на цяла седмица на различни прояви, посветени на климата. Активистите имат за цел да окажат натиск върху Конгреса на Съединените щати да приеме законопроекта за борба с климатичните промени, който днес влиза за обсъждане в Сената. В концерта участваха звезди от ранга на Стинг, Джими Леджънд и Джими Клиф.

„Всички ние живеем на тази планета. А и вярвам, че не сме единствените живи същества във Вселената. Би трябвало да се погрижим за нашата планета, както и за всяко друго място, където отидем”, каза Джими Клиф.

Боб Уиър от култовата група Грейтфул дед изтъкна, че музиката е начин да се предаде едно послание на хората.

„Като разпространяваме музиката и изкуството, ние разпространяваме съзнателност. Ние хвърляме светлина. Тази светлина дава възможност на хората да видят как стоят нещата, да видят кое не е както трябва, и какво могат да направят, за да си дойдат нещата на мястото”, казва Уиър.

Според екоактивистите 40-годишнината на Деня на Земята трябва да бъде ознаменувана с приемането на необходимото законодателство за защита на климата.