Председателят на НДСВ Христина Христова смята, че действията на ГЕРБ в управлението и в законодателството са неясни и хаотични. Оценката тя даде в началото на семинар на партията за обучение на актива й.

Според Соломон Паси приоритетите за страната ни сега са два - влизането в Шенгенското пространство и в Еврозоната. След като това се случи, членството на България в клуба на богатите държави трябва да е следващата национална цел, смята още Паси. По думите му настоящото правителство има политически ресурс, но досега не се вижда, че го използва.  

В отговор на въпрос как трябва да се изплащат болничните, лидерът на НДСВ посочи, че обезщетението за служителите през втория и третия ден според нея трябва да се поеме от работодателя, а от третия ден нататък - от НОИ.  През първия ден обезщетение да не се поема от никого, предложи Христова.

Като "загуба на време в парламента" определи Христова дебатите по доклада за нарушенията през последната година от мандата на кабинета "Станишев", който депутатите приеха вчера. Нека компетентните органи си вършат работата, каза Христова и допълни, че съдът трябва да се произнесе по случаите и да не се оказва натиск върху дейността му.

Още по темата можете да видите тук