Зловеща катастрофа в София. Загинаха двама мъже, трима бяха ранени. Инцидентът беше причинен от известен криминален бос с брониран джип.

По първоначална информация бронираният джип се е движил от „Бояна” към центъра на София с около 200 км/ч.  Навлязъл в насрещното платно и ударил вана, в който пътували четирима мъже. Загинали са шофьорът и човекът, който е седял зад него.

Другите двама от ударения автомобил са във Военно-медицинска академия. Няма опасност за живота им.

Джипът, който причини тежката катастрофа, е бил шофиран от Йосиф Йосифов-Йоско от Сливен Преди години той бе задържан по подозрение за убийството на Косьо Самоковеца.  

По непотвърдена информация по време на инцидента Йоско е бил дрогиран. Това обаче трябва да бъде доказано категорично от изследвания, които предстоят.
От КАТ казаха само, че до момента той няма тежки провинения на пътя. В София са му написани три акта. За неправилно движение по платното, за превишена скорост и за шофиране без документи.  

В джипа на Йоско са открити бронежилетки и заглушаващо устройство за мобилни телефони. При първото му задържане в дома му полицаите се натъкнаха на тигър и много бойни кучета. След кратък престои в ареста за убийството на Самоковеца, Йоско беше освободен поради липса на доказателства.

След това Йоско излезе от полезрението на медиите. До преди две години, когато беше задържан за стрелба пред столично нощно заведение. Тогава се ядосал, че охраната не го пуснала да се весели с пистолет в колана.