Една жена почина, а седем души бяха ранени, след като автобус с туристи от Украйна се преобърна в канавката на автомагистрала "Черно море". Сред пострадалите има и пет деца. Те са с фрактури и охлузвания, каза за bTV комисар Тотев от пожарната във Варна. Някои от пострадалите са откарани в болница с частни автомобили, преминали покрай мястото на инцидента.

Пътници от автобуса разказаха пред екипа на bTV, че не са разбрали как машината се е преобърнала, тъй като всичко е станало за секунди.

Инцидентът станал около 18 ч. на около 20-ина км преди Варна. Една от пострадалите - жена на 36 години от украински произход издъхва малко след като екипи на Спешна помощ я извозва от мястото на инцидента, предаде репортерът ни Виктория Петрова.

Тя, съпругът й и дъщеря й били на предни седалки и жената е изхвърчала от автобуса, според очевидци. Пътниците бяха в шок след случилото се.  

В автобуса е имало 40 пътници от Украйна. Били са на почивка в Несебър. Сред тях е имало и деца. Днес е трябвало да си тръгнат от България.

Шофьорът на автобуса не можа да обясни как автобусът се е обърнал. „Не знам, не знам. Всичко беше нормално, равен път, не знам”, каза той.

На мястото на инцидента са пристигнали 10 линейки. Част от ранените са извозени до Спешния център на Варна. Освен починалата жена, сред сериозно ранените, но в стабилно състояние са двама възрастни и четири деца.

„Децата, от тях 3 ще бъдат хоспитализирани със сигурност. Дъщерята на починалата пациентка с фрактура на бедрото и таза. Ще бъде хоспитализирано и детенце на 5 години с травма на глава и друго дете, което е с контузия на десния крак”, каза Калоян Бакалов - МБАЛ "Св Анна"

В следващите дни ще стане ясно каква е причината за инцидента. Извършват се следствени действия. Автобусът е на украинската фирма „Оникстур”.

Изпитание за пътниците се оказа и това, че няма къде да пренощуват.