Антимафиоти от ГДБОП предотвратиха отвличане на чужд гражданин, който от няколко години има бизнес отношения с българка. Съдружничката знаела, че партньорът й ще пристигне днес у нас с крупна сума пари, тъй като ще се жени и решила да организира похищение, за да му вземе парите.

За целта съдружничката, която по-рано е разследвана за измами, наела свои служители, които трябвало да се преоблекат като полицаи и да похитят човека на автогарата.

"Трябваше да дойде един чужд гражданин в България който вече като влезе на територията на страната, и заловихме 6 човека току що, с перука с оръжие и не искахме да се стига до там -да го отвлекат за да документираме престъпната им дейност", каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

Наетите за отвличането не разпознават жертвата си на автогарата и не го отвличат там, защото пропускат момента. Арестувани са пред автосервиза, в който работят.

У неуспелите похитители е намерена карта, която прилича на полицейска, както и газов пистолет. Те са познати на полицията като извършители на различни кражби обсебване, разпространение на дрога и измама.