Десетки софиянци потърсиха сметка на Столичната община заради данъчни изненади, които получиха през последните дни.  Недоволни граждани буквално окупираха днес общинските данъчни служби.

Част от хората търсеха обяснение за неочаквано набъбналите суми, а други се редяха на дълги опашки, за да си платят задълженията към общината.

За данъчната ситуация едно е сигурно - недоразуменията продължават, както и объркването у хората. Само ден след като столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че всеки гражданин, който има притеснение за изчислението на местните си данъци и такси, може да отиде в районната данъчна администрация и да потърси обяснение, днес стотици се възползваха от това предложение.

Десетки столичани чакат на ден пред вратата на общинската администрация в квартал "Младост"- 3, за да получат обяснение защо трябва да плащат по-високи данъци тази година.

Имотът е в района на Горубляне, а е сложен трета зона. Така трябва да платя трета зона, след като Горубляне официално, цяла седмица се говори, че зоната не е променена, обясни разгневена гражданка.

Част от столичани  все пак бяха решили съвестно да платят задълженията си към общината. За повечето обаче мисията се оказа невъзможно заради дългите опашки, което провокира изпускане на нервите и разправии с касиерите.

От районната служба увериха, че разглеждат всеки един случай внимателно и грешки няма да бъдат допуснати.