Няма загинали при пътни произшествия в страната през последното денонощие, съобщи МВР. При 19 тежки катастрофи са ранени 19 души, като за живота на четирима от тях има опасност. В София са станали 73 леки и шест тежки катастрофи, при които са пострадали шестима.

Дясната лента за движение в част от пътя за Кулата, по посока Гърция, е затворена, съобщават още от МВР. Причина за това е отнесени насип и банкет. В цялата страна пътищата са проходими и преобладаващо сухи. По високите и усойни места са мокри, заскрежени и заледени.

Опасност от падащи камъни има в прохода "Троян - Кърнаре", област Смолян, в Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, в районите на Мечи дол и Козница, както и по пътищата Белица - Загражден, Кочериново – Рилски Манастир. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

Забранено е преминаването на камиони с маса и товар над 10 тона през прохода "Шипка" до 31 октомври.

Временно затворени са Дюлинският проход за товарни автомобили, не се допускат коли между селата Босна и Звездец край Бургас заради свлачище. Забранено е преминаването на камиони и между селата Арковна и Партизани поради ремонт.