"Ако имаме пари, ще асфалтираме и лунната пътека на морето!". Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството вчера. Репликата му излезе от стенограмата, публикувана на сайта на кабинета.

Борисов се чуди за какво правителството на Сергей Станишев е изхарчило три милиарда бюджетен излишък. Премиерът заявява, че ако имаше тези пари, е щял да асфалтира лунната пътека.

"Те не могат да ни посочат нищо. А отчитаха три милиарда излишък. Вие представяте ли си Дянков да ми каже, че имаме три милиарда излишък? Ние ще асфалтираме и лунната пътека на морето."

Той надълго обсъжда с министрите си парите, които се отпускат за възстановяване на културния туризъм. Тезата на Борисов е, че туристите освен плажа искат и да видят и историята. Затова се правят разкопки на тракийски гробници и римските улици в София.

По думите на Борисов целта ни е да привличаме високоплатежни туристи. Слънчев бряг е за младите, но и другите перли като Поморие, Приморско, Созопол, Несебър трябва да се възстановят.